vineri, 4 februarie 2011

Revolta numărul 4

Sunt un pic neliniștit de ce vreau să vă scriu. Mă încerca un gând că aș vrea să câștig simpatia femeilor prin ce spun în această revoltă și am amânat, dar astăzi am primit o concluzie de la o prietenă, care leagă ceea ce vreau să vă spun, deci am luat-o ca pe un semn că trebuie totuși să scriu această revoltă.
Mă revoltă nesimțirea bărbaților, felul cum tratează femeile, atât pe cele apropiate soții, mame, bunici, fiice cât și pe cele necunoscute. Oare tratamentul ăsta este nou apărut odată cu emanciparea femeii? Nu știu.
Interesant este că unele femei se complac, altele chiar sunt convinse, că ăsta este tratamentul corect, că nu contează! Altele în schimb, au uitat ce este smerenia și cad în extrema cealaltă. Eu unul cred în echilibru.
În fine (tic verbal pe care aș vrea să-l îndrept...) am deviat de la subiect.
Bunnn.

Revolta numărul 4:


Sunt revoltat de bărbații care în metrou, sau alt mijloc de transport în comun, stau jos pe scaunele rezervate persoanelor în situații speciale cum ar fi femeile gravide. Își închid ochii și nu văd că în fața lor stă în picioare o femeie gravidă, de parcă ei n-ar fi născuți de o mamă, de o femeie. Stau nesimțiți, privind în gol de parcă s-ar gândi concentrați la ceva, sau citesc un ziar rupți chipurile de realitate și loc, sau efectiv privesc sfidători la pântecele din fața lor, îngândurați de scuzele pe care și le inventează: sunt obosit, merg până la capăt, eu muncesc, sunt bolnav, mă dor picioarele, ce am pus-o eu să se împuieze, ce i-am făcut eu copilul?, las că nici nevestei mele nu-i dă nimeni locul, ...
De unde cavalerism? De unde să ai sânge de gentelman? De ce să fi om? De unde să ai cei șapte ani de acasă!? De unde iubire față de semeni și mai ales de acest dar al Lui Dumnezeu, darul numit femeie? De unde respect față de această minune a Domnului, facerea de copii?
Ai trecut prin povețele bunicilor, ca gâsca prin apă!!! De aia se spune că ești bou sau porc, că animalul din tine, halca de carne, primează, .... sufletul este mic și pus la colț!!!

Metodă de contracarare și eradicare: 

Cu toate că ar trebui să faceți în felul următor: Să vă aplecați zâmbind ușor spre urechea celui care vă ține locul ocupat și să spuneți: Mă scuzați dar aveți grijă că geamul din spatele dumneavoastră s-a crăpat, să nu pățiți ceva. I-a crăpat obrazul de rușine a rușinii tale nemernicule, pentru că vede că nu te ridici neghiobule! sau Nu vă supărați vedeți că se scurge ceva de pe scaun, s-a topit vopseaua de la fierbințeala durerii tale în cur, nesimțitule!
vă sfătuiesc totuși să spuneți:
- Nu vă supărați, sunteți un domn care tocmai vroia să-mi ofere acest loc nu-i așa?
sau dacă vreți să fiți o mare lady:
- Nu vă supărați, puteți să aveți amabilitatea să-mi oferiți acest loc și Dumnezeu sigur vă va răsplăti!

Și să închei cu ce povestea prietena proaspăt întoarsă din America:
La ei în metrou, o voce caldă spune: Vă rugăm să fiți niște gentelmani, bunele maniere vă fac să oferiți locul unei doamne, să oferiți sprijin la coborâre, să protejați copii, să nu aruncați gunoaie pe jos, să nu vă împingeți și îmbulziți, să nu deteriorați ... etc.

2 comentarii:

  1. Poate te mai gandesti in ceea ce priveste america...Vezi aici: http://eufrosin.wordpress.com/tag/america/ Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie să luăm ce este bun de la fiecare, sau de fapt să ne reamintim perioada înfloritoare când România era cineva în Europa. Nu putem nega existența Americii și a poporului său. Din acest popor fac parte oameni din toate elitele țărilor lumii! România are și ea frați destui care au protestat față de cei răi de aici alegând auto-surghiunul (împinși fiind din spate - o altfel de deportare psihologică pe care o aplică o anumită clasă care dorește să rămână lider, fără rivali și fără competiție pentru a manipula în voie și a-și atinge ușor interesele meschine.

    RăspundețiȘtergere