marți, 15 februarie 2011

Revolta numărul 5

Stau tolănit pe pătura moale, oare stau pe pătură sau pe burtă? Nu, burta este parte din mine, o iau peste tot cu mine, pătura nu! Stau tolănit în iarba înaltă, parfum minunat! Revin, burta este a mea, așa că, chiar dacă stau pe burtă, nu pot să spun asta, Pe când pătura nu este parte din mine. Nici cutia de bere, nici petul de apă sau suc, nici pachetul de țigări mototolit, nu sunt parte din mine dar trebuie să le iau cu mine când plec de aici. Stau stinghere pe jos în loc să se îngrămădească frumos în tomberon!
M-am făcut oare înțeles???
Oare știți care este senzația unui pui de animal care se strecoară într-un pet și nu mai poate ieși de acolo, sau își taie gâtul în tabla ascuțită a cutiei de bere sau a conservei de cârnați.
Ce plantăm noi prin poiene, prin păduri, după picknic sunt flori?
Ce aruncăm noi în râuri? Aruncăm puiet de păstrăvi?

Vă prezint o teorie.
Nu avem ce face, nu avem soluții. Sunt tot frați ai noștrii cei care își părăsesc ghiftuiți deșeurile prin natură și nu cred că ne depășesc numeric. Așa că dacă ne vor vedea pe noi cei cu drag de natură, că luăm cu noi la plecare și petul găsit lângă noi și cutia aruncată mai încolo, nu numai natura va fi altfel și ne va mulțumi, ci pe ei îi va cuprinde rușinea. Poate că Domnul le va lumina mintea sufocată de prostie și se vor trezi la viață, vor înțelege natura, o vor iubi.
Natura nu este creată de noi, nu avem drepturi asupra ei, este creația lui Dumnezeu și El este unicul proprietar. Ne-a dăruit-o nouă pentru a o îngriji și ne-a lăsat-o ca ajutor în toate, atât fizic, material cât și psihic, sufletesc.
Doamne Ajută!

Un comentariu:

  1. Groaznic este cu comentatul pe blogul tau...pana reuseste unul sa comenteze aici soseste vara...Nu ca ar fi ceva rau in asta(la vara ma refer!),dar daca unul are un net lent,foarte lent ca al meu,se lasa de comentarii...Poate reusesti sa inlaturi aceste mizerii(ex:1.)Postati un comentariu...2.)Comentati ca...3.)Selectati profilul...4.)scris cele cateva litere...5.)Previzualizati...Bine,gata cu asta! Stii,parca ai fi copilul meu,faci o multime de lucruri pe care si eu le fac(gunoierul...),iar lumea aceasta incretinata se uita la tine,se uita la mine si nu reuseste sa inteleaga de ce fac eu,de ce faci tu,astfel de lucruri...Desigur,noi trebuie sa continuam,poate,cineva va avea ochi sa vada si creier sa inteleaga...Dar pana atunci,uite aici niste carti care asteapta sa le dai download(desigur,daca te intereseaza...) http://www.ortodoxia.md/biblioteca-crestinului-ortodox Iar aici un filmulrt pentru copilasi: http://www.ortodoxia.md/video/4225-ruga-unui-copil Sper ca nu te deranjeaza,nu? P.S.Nu ma voi supara daca voi putea reciti comentariile mele,dar nici daca,macar din cand in cand,vei adaoga si tu o vorba...Doamne ajuta! Gabi M.

    RăspundețiȘtergere