marți, 8 februarie 2011

Țigările și fumatul

Să încep cu o imagine comică astăzi:
- Iată că pe pachetele de țigări va apare o nouă imagine din domeniul Fumatul dăunează grav sănătății!. Va apre o imagine pe pachete, cu o pisică neagră și o pereche de cătușe. Pisica neagră va reprezenta ghinionul vameșilor de a contribui la traficul ilegal de țigări, iar cătușele la ce i-a dus ghinionul pe vameși. Adică fumatul nu numai că ucide, ci poate duce la pușcărie!

Dacă oamenii ar trăi fiecare zi ca și când ar fi ultima zi din viața lor, ar vedea cât de frumoasă este viața, cerul, soarele, apa, pădurea, florile, frunzele, copiii, oamenii, animalele, păsările, peștii, fluturii, fructele, legumele ... și lucrurile create chiar de ei, lucrurile care ne înconjoară, casele, mașinile, hainele, cărțile, filmele ... gadgeturile... focul, mirosul, nisipul și scoicile, zăpada, muzica, valurile, parfumul, ploaia, curcubeul, zâmbetul, iubirea și Dumnezeu.

Dacă țigara ar fi bună, hainele nu ar mirosi atât de urât dimineața după o petrecere, la venirea din club sau restaurant, degetele nu s-ar îngălbenii ca la mort, părul iubitei și buzele nu ți-ar provoca o senzație de apăsare chiar de semivomă, iar chiștoacele umede și rujate și scrumul năclăit din scrumiere nu te-ar indispune. De aia tutunul miroase bine pînă să fie aprins, ars, pentru că el, la asta ar trebui să folosească, la aromatizare, la încântarea simțurilor, ...

Cred că atunci când te lași de fumat trebuie să o faci din credință, din anularea unui viciu, a unui păcat, trebuie să o faci din dorința de descătușare, de libertate, de dezrobire, nu din cauza faptului studiat ștințific că fumatul dăunează grav sănătății.
Și sufletul va fi mai sănătos și cerul pe care îl privești va fi mai albastru.
Doamne Ajută!!!

Un comentariu:

  1. M-am lasat de fumat,dupa 42 de ani,desigur,nu intamplator,chiar in ziua in care,dupa o noapte de calatorie in tren,mai aveam cateva zeci de kilometri pentru a ajunge la Manastirea Petru Voda,a Parintelui(Sfant inca in viata!)Justin Parvu!A fost intr-adevar: "din credință, din anularea unui viciu, a unui păcat, trebuie să o faci din dorința de descătușare, de libertate, de dezrobire, nu din cauza faptului studiat ștințific că fumatul dăunează grav sănătății"!Si sufletul a fost mai sanatos,iar cerul pe care il privesce mai albastru(desigur,nu mai lipsit de chemtrails!)...Ajuta Doamne,necredintei mele!

    RăspundețiȘtergere