vineri, 24 iunie 2011

revoltă - revoltător - regalitate pălmuită strategic???


Sunt revoltat de aruncarea cuvintelor grele în faţa românilor ca şi când ai arunca cu bolovani în apă!
Atât  instituţia prezidenţială cât şi însuşi persoana fizică Traian Băsescu greşesc  fundamental prin cuvintele bombă aruncate cu un soi de terorism tribal teribilistic.
Astfel, nu numai că dau apă la moară şi fac valuri în presă, ca apoi aceste valuri amplificate, să înghiontească şi să lovească un popor întreg, ci denigrează şi denaturează instituţia prezidenţială, statul şi imaginea globală a României.
DE CE? Toată lumea ridică la fileu această întrebare, atât cei îndreptăţiţi să o facă cât şi neaveniţii, profitorii, răstălmacii, micii găinari securişti care migrează după ciolan dintr-un partid în altul, de la o credinţă la alta, de la un principiu la altul.
Atacul, după cum aţi observat, nu a fost asupra monarhiei  în ansamblul ei, ci a vizat o singură persoană, pe Regele Mihai.
DE CE? Revin cu întrebarea!
Propun un răspuns:
Datorită creşterii simpatiei generale a populaţiei pentru monarhie şi apariţiei posibilităţii ca România să revină în viitorul apropiat la vechiul statut, probabil, preşedintele Băsescu urmând tipologia altor state apropiate, îşi pregăteşte un viitor scaun de conducător de guvern (deci tot “prezidenţial”). Dar  în umbra CUI??? se naşte întrebarea???
Alteţei Sale Regele Mihai? NU! Este prea bătrân probabil în accepţiunea preşedintelui pentru a conduce statul!!!
Alteţei Sale Principele Radu? NU! Este puţin probabil să avem o Regină la tron!!!
Alteţei Sale Prinţul Paul? Probabil DA!
Oare preşedintele Traian Băsescu întrevede această variantă şi joacă tare? Pentru că ceea ce a afirmat jignindu-l profund pe Regele Mihai, făcându-l trădător, este o palmă foarte grea. Bolovanul pe care l-a aruncat nu poate fi întâmplător, nu poate fi o scăpare, nu poate fi o strategie pentru creşterea popularităţii în rândul celor mulţi, pentru că acolo acest mesaj a fost absorbit printre problemele mult mai grave de care se lovesc ei, cei vizaţi. Bolovanul a fost aruncat în lacul intelectualilor acolo unde, undele se propagă, se dilată, devin valuri, tsunami!
…în tot acest timp Victor Ciorbea şi PNŢCD se luptă să obţină un referendum, care să facă trecerea la “forma istorică naturală a României”, sprijinind pe Alteţa sa Regală Principesa Margareta. Oare nu vor lupta în zadar, cooperând fără să vrea la interesele domnului preşedinte??? aşa cum cooperează celelalte partide ţinând în braţe doi candidaţi slabi şi controversaţi cum sunt d-l Ponta şi d-l Antonescu
Doamne Ajută, Fereşte şi Iubeşte România!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu